Planinski izlet, Malič – Šmohor – Thermana Laško

»Kako bi se bilo fajn enkrat po planinskem izletu kopati v bazenu«, je na glas razmišljal Blaž, ko smo se jeseni spuščali iz Šmohorja. »Kako dobra ideja«, sem komentirala.

Na planinskih delavnicah so mladi planinci in MEPI-jevci s pomočjo internetnih podatkov izdelali načrt planinskega pohoda in kopanja. Cilj, ki so ga izbrali je bil Malič. 936 m visok vrh na katerem stoji oddajnik je tudi priljubljeno vzletišče jadralnih padalcev in zmajarjev.

Na sobotno sončno jutro se je na avtobusni postaji v Celju zbralo 19 planincev in 12 Mepi-jevcev. Za prevoz do izhodišča vzpona na Malič smo prvič izbrali: redni avtobus!

Na prvi pogled se je zdelo, da bomo »kar skočili« na vrh, tako blizu se je zdel. A pot je trajala 2 uri in 15 minut, točno tako kot piše na internetni strani »planinske poti«. Zaslužen počitek ter obilna malica iz nahrbtnika sta nam povrnila energijo in moč.

Dovolj časa smo imeli, da smo se ob sestopu iz vrha »oglasili« v planinski koči na Šmohorju. Sladke dobrote, sok in čaj, malo klepeta in nogometa, posedanje po gugalnicah in obvezno fotografiranje, so obvezni program vsakega pravega planinskega izleta!

Noge so v dolino znale že kar same. Ko smo prispeli pred kopališče, je tudi druga malica tega dneva hitro izginila v prazne želodčke. Prav vsi smo željno čakali, da se zaženemo v vodo, ki dela čudeže…vse bolečine v mišicah hipoma izginejo.

Prijetno utrujene nas je vlak popeljal proti Celju. »To še moremo kdaj ponoviti«, smo razmišljali na glas…

 

Danica Vergilas, mentorica planinske skupine

(Skupno 277 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...