Pouk na daljavo 20.4.-24. 4. 2020 – obvestilo za učence

Drage učenke in učenci!

Vstopamo v drugi mesec izobraževanja na daljavo. Upamo, da ste se na nov življenjski ritem že nekoliko privadili in vam ne povzroča prevelikih težav.

V preteklem tednu smo dobili veliko vaših pisem, ki ste jih namenili stanovalcem Doma ob Savinji. Veseli smo, da ste se potrudili in napisali tako lepa pisma. Z veseljem smo jih prebrali in ugotovili, da se zavedate, kako pomembno je ostati doma in preprečiti širjenje virusa, pa vendar se mnogi srečujete s stiskami, ker pogrešate sošolce in učitelje, predvsem pa razlago učne snovi. Tudi mi pogrešamo vas, prav tako pa se pogosto znajdemo v stiski, kako vam delo na daljavo narediti čim bolj preprosto, zanimivo ter vas ob tem tudi naučiti.

Trudimo se, da bi bila navodila za delo čim bolj jasna, saj se zavedamo, da imajo vaši starši svoje delo in ne želimo prelagati nanje bremen. To je čas, da pokažemo vsi skupaj veliko mero strpnosti in medsebojnega spoštovanja. S skupnimi močni bomo zmogli tudi ta teden, potem pa nas od 27. aprila do 1. maja čakajo zaslužene počitnice.

Učitelji vse skozi spremljamo in na različne načine preverjamo vaše delo. Zelo pomembno je, da svoje delo redno opravljate in izpolnjujete zadane naloge in o tem obveščate učitelje. V kolikor ne znate narediti kakšne naloge, ne razumete snovi ali imate občutek, da ne zmorete narediti vsega, kontaktirajte učitelja na njegov e-naslov. Zagotovo bomo skupaj našli rešitev za vsako posamezno situacijo.

Če bo potrebno, se bomo v naslednjem mesecu počasi pripravili tudi na ocenjevanje znanja. O tem, kaj bomo ocenjevali in na kakšen način, boste pravočasno obveščeni.

V šolskem letu 2019/2020 ne bo nacionalnega preverjanja znanja za učence 6. in 9. razreda.

Učenci od 6. do 9. razreda imate v tem tednu tudi kulturni dan. En dan v tednu, po svoji izbiri, namenite raziskovanju Celja in njegovih ustanov preko spleta. Vsa navodila najdete v spletni učilnici pod naslovom KULTURNI DAN.

 

Želimo vam veliko uspeha pri vašem delu in nasmejan vsakdan!

Vaš ravnatelj, učiteljice in učitelji ter vsi delavci šole

(Skupno 936 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...