Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, je skupaj z Mestno občino Celje že 18. leto zapored organizirala Festival prostovoljstva. Na javni natečaj, ki je bil odprt do 21. marca, je prispelo kar 40 prijav. Izmed vseh prijavljenih je strokovna komisija izbrala deset naj prostovoljcev v petih starostnih kategorijah.

Zaključna prireditev z razglasitvijo naj prostovoljcev je bila v petek, 21. 4., v atriju MCC. Dogodek je pospremil pester kulturni program, barve naše šole je z odlično odigrano skladbo Juana Buscaglia zastopal Ben Jevšnik.

Nominirane so bile tri učenke naše šole, in sicer Julija Ledinek, Neža Janc in Uma Jevšnik. Neža in Julija sta prejeli zahvalo za opravljeno prostovoljsko delo v letu 2022, Uma Jevšnik pa je prejela naziv naj prostovoljke v Mestni občini Celje v letu 2022.

Vse tri učenke s svojim delovanjem prispevajo k prostovoljstvu, ki ima v Sloveniji že dolgo tradicijo in je pomemben korektiv družbe ter znatno prispeva k povezovanju organizacij in ljudi v lokalni skupnosti in širše. Dekleta pa si ob tem pridobivajo neprecenljive izkušnje, kar so dokazale tudi z nizanjem idej, ki jih pripravljajo za prihodnje šolsko leto. Vabljeni, da se jim pridružite.

Dekleta, ponosni smo na vas.

Dostopnost