Teden slovenske hrane smo zaključili danes, 17. 11. 2023, z že 13. Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Kot vsako leto do sedaj, smo si tudi letos privoščili dobrote, pridelane v našem okolju, saj je lokalno pridelana hrana najbolj zdrava, pa tudi najokusnejša.  Na kruh smo si namazali maslo in med, spili skodelico mleka ter pojedli jabolko.

Med zajtrkom smo prisluhnili šolskemu radiu in izvedeli marsikaj zanimivega in poučnega o zdravem načinu prehranjevanja ter o pomenu vsakodnevnega uživanja zajtrka, vse skupaj pa je popestrila tudi domača glasba. Slogan letošnjega Tradicionalnega zajtrka je bil »Kruh za zajtrk, super dan!«, tako da smo nekaj več poudarka namenili vlogi žita ter  pomenu kruha za zajtrk in v vsakdanjem življenju.

V avli šole smo postavili priložnostno razstavo, na kateri si lahko učenci pogledajo in preberejo o pomenu čebel in čebelarstva ter o žitih, ki jih pridelujemo v Sloveniji ter jih uporabljamo v prehrani ljudi in živali. Nekaj več prostora je letos namenjenega prosu, saj je to žito leta 2023.

Prav pa je, da spomnimo tudi na soboto, 18. 11. 2023, saj je to dan za jabolka s sloganom »Najboljša ne padejo daleč od drevesa«. Predstavljen bo pomen uživanja jabolk z oznako »Izbrana kakovost – Slovenija«.

In za konec še nasvet za zdravje in dobro počutje: Naj vam vsakodnevni zajtrk postane stalnica za začetek dneva.

Marjanca Tanšek

Dostopnost