Celje bo v prihodnjih dneh gostilo kar dva festivala, in sicer 35. Mladinski pevski festival, ki bo od 3. do 6. aprila, in 15. mednarodno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev Opus 1, ki bo ta konec tedna.

V soboto, 30. marca, bo potekalo 15. mednarodno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev Opus 1. Prva tema tekmovanja je Biti žival, kar pomeni razmišljati o vlogi živali in človeka na tem planetu, kot tudi razmišljati o prihodnosti našega okolja. Druga tema »Karkoli« je odprta in pušča mladim, da sami preizkušajo svojo izraznost skozi ples.

Na državnem tekmovanju mladinskih zborov, ki bo od 3. do 6. aprila, se bodo na koncertu v veliki dvorani Narodnega doma pomerili mladinski zbori iz glasbenih šol Rogaška Slatina, Fran Korun Koželjski Velenje, osnovnih šol n. h. Maksa Pečarja Ljubljana Črnuče, Šempeter v Savinjski dolini, Tržišče, Križevci, Alojzija Šuštarja Ljubljana, Primoža Trubarja Laško in Dramlje, gimnazij Kranj, Škofja Loka, Celje – Center in vokalna skupina Emil Komel iz italijanske Gorice. Tekmovanje se bo zaključilo s koncertom nagrajencev ter razglasitvijo rezultatov na Glavnem trgu.

Vsi festivalski dogodki bodo odprti za javnost, vstop bo brezplačen. Večina jih bo potekala v Narodnem domu v Celju.

Vljudno vabljeni!

Dostopnost