Medijski hiši Novi tednik in Radio Celje bosta na prvi šolski dan, 2. septembra od 15. do 18. ure, pripravili v sodelovanju s Citycentrom Celje in Rotary klubom Celje prireditev Šolačinkarije.

Na dobrodelni zabavi pred Citycentrom Celje bomo pekli palačinke, otrokom omogočili prvovrstno zabavo, poseben poudarek pa bo namenjen preventivi in varnosti v prometu, saj so k sodelovanju povabili Policijsko upravo Celje, AMZS Center varne vožnje na Vranskem pa bo poskrbel za prevračalnik, s katerim bodo obiskovalcem na zanimiv, drugačen, zabaven način približali pomen varnostnega pasu in preventivne varnosti vsem. Zavod Vozim bo poskrbel za simulator E-skiro. Na zaslonu bodo obiskovalci s pospeševanjem in z zaviranjem videli simulacijo vožnje po ulici.

Poskrbljeno bo seveda tudi za glasbo. Nastopila bo Tinkara Fortuna, ki jo poznamo kot članico zasedbe Bepop in avtorico številnih knjig za otroke. Program bodo obogatili še finalisti projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo iz savinjske regije in plesna skupina Force iz Celja.

Na prireditvi bodo dijaki in profesorji Strokovno izobraževalnega centra Alme M. Karlin in Šolskega centra Šentjur pekli dobrodelne palačinke in »šmorn«.

Vabljeni!

Dostopnost