Spletno predavanje za starše Ali naj objavim?

Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si bodo v sredo, 29. novembra 2023, ob 18. uri pripravili spletni seminar za starše z naslovom Ali naj objavim? – Na kaj biti pozoren pri objavljanju o otrocih na internetu.

V enournem spletnem seminarju bo dr. Benjamin Lesjak, sodelavec Safe.si, pravnik in predavatelj na Safe.si predavanjih za starše in učitelje, govoril o problematiki objavljanja fotografij, video posnetkov in drugih informacij o otrocih na internetu, predvsem družbenih omrežjih. Problematiko bo predstavil s pravnega vidika, vidika otroka in vidika starša. Pojasnil bo, kaj je primerno objavljati, kakšne objave lahko otroku škodujejo in na kakšen način ter česa ne smemo objavljati.

Več informacij in povezavo na prijavnico najdete na povezavi: https://safe.si/novice/spletni-seminar-za-starse-o-objavljanju-informacij-o-otrocih-na-internetu

Vabljeni k ogledu!

Mednarodni turnir v kickboxingu

V soboto, 11. 11. 2023, se je v Zagorju odvijal mednarodni turnir v kickboxingu, 37. Slovenija Open, ki ga je obiskalo 71 klubov iz različnih držav, udeležila pa se ga je tudi učenka naše šole, osmošolka Iva Rakanović, članica kluba Hyong. Iva je nastopila v dveh disciplinah in osvojila zlato in srebrno medaljo. 1. mesto je osvojila med starejšimi v kategoriji do 46 kg v borbah point fight, 2. mesto pa med starejšimi v kategoriji do 46 kg v borbah light contact. Za izjemen uspeh ji iskreno čestitamo!

OGLED POSTOJNSKE JAME

V četrtek, 9. 11., smo se šestošolci z avtobusom odpeljali na izlet v Postojno, kjer smo si ogledali kulturno in naravno dediščino tega kraja. Vreme je bilo naklonjeno tistim, ki so se toplo oblekli, kajti temperature so bile precej nizke. Izlet smo začeli v kraju Predjama, kjer smo si z vodičem Francijem ogledali največji jamski grad na svetu, vklesan v navpično steno. Naučili smo se veliko o Erazmu Predjamskem, ki je živel v 15. stoletju, in poslušali zanimive legende o gradu ter o cesti, ki vodi vanj. Po tem doživetju smo se z avtobusom odpeljali še v Postojno, kjer smo si ogledali eno izmed največjih turističnih znamenitosti Slovenije, Postojnsko jamo. Sedli smo na podzemni vlakec, ki nas je odpeljal globoko v jamo, od koder smo pot nadaljevali peš. Med potjo nam je vodič predajal znanje o jami in o kraških pojavih na splošno. Lahko smo opazovali številne kapnike: stalagmite, stalaktite  in stalagmate ali kapniške stebre. Sprehodili smo se skozi dvorane, ki jih je narava obarvala v različne barve (rdeča in bela dvorana) in spremenila kapnike v zanimive oblike (špagetna dvorana). Na koncu poti smo si ogledali še simbol Postojne, človeško ribico ali proteus, ki je zaščitena v vivariju ob izstopu iz jame. S svojim novim znanjem smo sedli na avtobus ter se prijetno utrujeni odpeljali nazaj na Ljubečno.

Ben Jevšnik, 6. b

Področno predtekmovanje v rokometu – finale

V torek, 24. 10. 2023, so učenci naše šole zelo uspešno nastopili v finalu področnega predtekmovanja v rokometu. Najprej so se pomerili z ekipo OŠ Frana Roša in jo premagali z rezultatom 23 : 4. V drugi tekmi so naši fantje premagali vrstnike iz II. osnovne šole z rezultatom 21 : 10. Učenci so z dvema lepima zmagama dosegli končno prvo mesto in se suvereno uvrstili na področno tekmovanje.

Osnovno šolo Ljubečna so zastopali: Mai Janc, Žiga Kračun, Nik Topličanec (K), Leon Luka Vozlič, Brin Pungartnik, Tine Jekl, Anej Trnovšek, Jaša Jančič in Tai Planko.

Iskrene čestitke!

Dostopnost