Letošnja kolesarska dirka Po Sloveniji se bo začela v sredo, 14. junija, z etapo Celje-Rogaška Slatina. Dan pred uradnim začetkom dirke, torej v torek, 13. junija, pa se bo v Atriju celjskega sejmišča odvijalo bogato in zanimivo dogajanje, ki bo zagotovo pritegnilo marsikaterega kolesarskega navdušenca.

Program dodatnih dogodkov v torek, 13. 6. 2023:

16.00-19.00      Kolesarski Showroom s ponudbo najnovejših koles in kolesarske opreme svetovnih proizvajalcev (Cannondale, Scott, Speicalized, Puch …).

16.00-17.00   Polževa dirka, spretnostni poligon & Zanimivi pogovori z »znanimi« obrazi

Polževa dirka je zabavno tekmovanje s kolesi, na katerem zmaga kolesar, ki dolžino tekmovalnega območja prevozi v najkrajšem času, ne vozi »cik-cak« in ne stopi s kolesa. Najboljše čakajo praktične kolesarske nagrade. Polževa dirka je bila prvič organizirana leta 1905 v Gotovljah pri Celju. Z dogodkom se obuja spomin na bogato zgodovino kolesarjenja na Celjskem.

Število tekmovalcev je omejeno.

17.00-18.00    Novinarska  konferenca KK Adria Mobil (na odru)

Na uradni predstavitvi, odprti za javnost, bodo sogovorniki: Matej Mohorič (Bahrain Victorius), drugo uvrščeni iz lanske dirke, Luka Mezgec (Team Jayco AlUla), ki je majico vodilnega na dirki nosil v letu 2019, ter Diego Ulissi (UAE Team Emirates), zmagovalec dirke Po Sloveniji v letih 2011 in 2019. Poleg kolesarjev bodo sogovorniki še župan Mestne občine Celje Matija Kovač, predsednica organizacijskega odbora dirke Mojca Novak, ter direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak.

Vabimo vas, da se udeležite katerega izmed dogodkov, prav tako pa vas vabimo k navijanju za športne junake ob trasi 1. etape dirke Po Sloveniji. Pregled trase in predvideno časovnico si lahko ogledate na spodnjih povezavah.

grafični prikaz lokacij

Časovnica kolesarske dirke v Celju

Dostopnost