Sreda, 15. 6. 2022

  1. dan

 

Končno smo ga dočakali. Prvi dan dvodnevne odprave na Pohorje. Po večmesečnem pripravljalnem in ogrevalnem treningu so nas že pošteno srbeli podplati.

Naša 30 km dolga pot se je začela ob 10.00 izpred Mariborske koče. Razdeljeni po skupinah, z natovorjenimi nahrbtniki in veliiiiko dobre volje smo se odpravili proti Ruški koči, od koder smo pot nadaljevali po začrtanem zemljevidu do končnega cilja – koče na Treh kraljih. Med potjo smo opazovali živalstvo in rastlinstvo na tem predelu Pohorja ter spremljali vreme. To so bile namreč naloge, ki smo jih ob poti morali opravljati. Na končni cilj smo prispeli v poznih popoldanskih urah. Utrujeni, lačni in z nekaj žulji na nogah, ampak še vedno dobro razpoloženi, smo si postavili svoje šotore in si na plinskih gorilnikih pripravili topel obrok. Ob sodelovanju vseh skupin smo si nato v gozdu nabrali dračja in suhih vej ter zakurili taborni ogenj. Ob njem smo se veselo greli do zeloooo poznih večernih ur.

 

Četrtek, 16. 6. 2022

  1. dan

 

Prvi mepijevci so se prebudili v sončno jutro že okoli 6h, večina pa nas je poležavala do 7h. Utrujenost prejšnjega dne in nenaspanost sta nas nekoliko polenili. Kljub vsemu smo imeli še dovolj energije za zadnji dan pohoda. Po zajtrku in pospravljanju šotorov smo bili ponovno pripravljeni na zaključni del odprave. Čakala nas je 14 km dolga pot.

Priznamo, da smo hodili nekoliko manj zavzeto in odločno kot prvi dan,vendar nismo dovolili, da bi utrujenost in težke noge pokvarile naše dobro razpoloženje.

V skupini smo ves čas dobro sodelovali in si pomagali, kar pa je najpomembneje.

Vreme nam je dobro služilo do zadnje postojanke, kjer smo si morali pripraviti še zadnji topel obrok. Takrat se je namreč pooblačilo in bližala se je nevihta. Naše napol pripravljene jedi smo morali na hitro pojesti ali zavreči ter si obleči pelerine. Med potjo do avtobusa nas je dobilo neurje, ki nas je spremljalo do prihoda na avtobus.

Kljub vsemu smo pot, na kateri smo si nabrali novih dragocenih izkušenj, uspešno zaključili.

Na avtobusu smo popadali na sedeže in dremaje prispeli na Ljubečno.

Dostopnost