Prvošolci imamo v šolskem letu 2022/2023 nove prijatelje z OŠ Podčetrtek. Celo leto si že dopisujemo, pošiljamo si posnetke, likovne izdelke in voščilnice ter se povezujemo v različnih projektih preko učnih vsebin in dodatnih dejavnosti. Po letu dopisovanja smo se končno spoznali v živo. Komaj smo čakali njihov obisk in nanj smo se res dobro pripravili. Pri izvedbi sprejema so nam pomagali tudi naši starejši prijatelji iz drugega in tretjega razreda. Predstavile so se plesne skupine z odličnimi in živahnimi plesnimi točkami, celoto pa je zaključila srčna glasbena pravljica, ki je povezala drugošolce in tretješolce s skupnim namenom. Umetnost povezuje in poučuje.

Naši novi prijatelji so prišli že zgodaj zjutraj. Že ob vstopu v šolo so bili nad njo navdušeni. Uživali so v našem programu, ki smo ga zanje pripravili. Sledilo je snemanje skupne pesmi znane slovenske pevke Nike Zorjan: Zate dovolj. Ker smo jo vsi kar nekaj časa pridno vadili, so posnetki hitro uspeli in ob našem zadnjem snemalnem poskusu je bilo na vrsti neponovljivo presenečenje: obiskala nas je NIKA ZORJAN! Začudeni obrazki in iskrice v očeh so kmalu nasledili razposajeni nasmehi. Telovadnica je oživela, petje in ples pa je odmevalo po vseh hodnikih naše šole. Na koncu smo se z Niko fotografirali in dobili njene avtograme.

Po nepozabni zabavi je sledila delitev v skupine. Prva skupina se je pomerila v štafetnih igrah, druga se je zabavala ob socialnih igrah in zabavnemu kvizu, tretja skupina je izdelovala vetrnice, četrta skupina pa se je povezovala s skupinskimi družabnimi igrami in konstruktorji. Novi prijatelji so nas navdušili s svojo komunikativnostjo, prijaznostjo in odprtostjo.

Na koncu smo se skupaj zahvalili in poslovili. Razdelili smo si majhna darilca za spomin na naše prijetno druženje. Poslovili smo se z besedami, da se zagotovo kmalu spet vidimo. Prijatelji so nas v naslednjem šolskem letu povabili na obisk na njihovo šolo, zato že komaj čakamo, da se naslednje leto odpravimo tja in doživimo nekaj novega.

Nekaj utrinkov našega skupnega druženja si lahko ogledate v galeriji ali na spodnjem posnetku:

https://video.arnes.si/watch/s40b304f937z?fbclid=IwAR2BaxGi-JFh60_X157eIh1FbVd-yOWpPWXNnfW3yK1UK1Uz4up12eEdquQ

Dostopnost