Posamično medobčinsko atletsko tekmovanje za osnovne šole

V sredo, 10. 5., se je na atletskem stadionu AK Kladivar odvijalo šolsko tekmovanje v različnih atletskih disciplinah. Naši učenci in učenke so sodelovali v teku na 60 m, 600 m, v skoku v daljino, suvanju krogle ter v štafeti 4 x 100 m.

9-članska ekipa je osvojila 5 medalj: 4 zlate (Elina Bratina, Neža Kopitar, Lana Pelko, Luka Levec Borovšak) in 1 srebrno (Hana Boršič).

Čestitamo!

Branje ne pozna meja

Projekt Branje ne pozna meja je zasnovan tako, da se v literarnem raziskovanju povežeta dve šoli, ena slovenska in ena hrvaška. Slovenski učenci spoznavajo dela hrvaških avtorjev, hrvaški učenci pa dela slovenskih.

V letošnjem šolskem letu so učenci 4. b razreda, v sodelovanju s šolsko knjižnico, spoznavali literarna dela hrvaškega avtorja Kašmirja Huseinovića. Povezali smo se s 4. c razredom iz OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja na Hrvaškem. Izmed vseh njegovih del, ki jih hranimo v naši knjižnici, smo izbrali knjigo z naslovom Srečna družina.

O tem, kaj je družina in kdo jo sestavlja, so se pri predmetu družba četrtošolci pogovarjali že na začetku šolskega leta. Spoznavali so različne vrste družin, se pogovarjali o medsebojnem povezovanju družinskih članov ter vlogah otrok in staršev v družini. Ob prebiranju knjige Srečna družina so ugotavljali, da v družini pogosto prihaja do sprememb in da smo ob nekaterih veseli (rojstvo novega člana v družini), druge pa v nas vzbujajo žalost (smrt v družini, razveza staršev …). Prve skupne ure smo namenili predstavitvi projekta in avtorja Kašmirja Huseinovića, potem pa smo se lotili različnih poustvarjalnih dejavnosti (ilustriranje zgodbe, nadaljevanje zgodbe …).

Ker nam je bila zgodba o majhnem in radovednem dečku zelo zanimiva, smo se odločili, da jo predstavimo v obliki dramske uprizoritve za učence od 1. do 4. razreda. Dogovorili smo se, da bomo tako sceno kot kostume izdelali sami.

V mesecu januarju smo začeli izdelovati kostume. Izdelali smo nekaj ploskih lutk in obraznih mask ter pripravili ostale scenske pripomočke. Gospa knjižničarka je besedilo knjige zapisala po vlogah. Igro smo vsak teden eno šolsko uro vadili v  šolski knjižnici.

V začetku meseca maja smo jo prvič predstavili tretješolcem in četrtošolcem, nato pa še učencem prvih in drugih razredov. Nastopali so učenci celega razreda. Celotno predstavo smo tudi posneli v obliki filma.

S partnersko šolo smo se povezali preko video povezave.

Srečna družina (predstava učencev OŠ Ljubečna)

https://youtu.be/LZvbLpzOP_c

Strašna vila u groznoj šumi (predstava učencev OŠ Antona i Stjepana iz Gunje)

https://youtu.be/Z2KsW_HzXTY

 Nataša Sedej

Mojca Prebil Podpečan

 

Pionirke ŽKK Cinkarna Celje prvakinje mednarodne WABA lige U-15

Pionirke ŽKK Cinkarna Celje so prejšnji vikend nastopile na zaključnem turnirju štirih najboljših ekip WABA lige U-15 v Črni gori.
V Tivatu so se najprej v polfinalu pomerile s hrvaškimi prvakinjami iz Zagreba. Celjanke so brez večjih težav premagale Zagrebčanke. Ekipa ŽKK Cinkarna Celje je se tako uvrstila v finale mednarodne lige, kjer so jim nasproti stale prvakinje Črne gore ekipa Sea Stars.
V finalu so pionirke ŽKK Cinkarna Celje premagale domačo zasedbo in tako postale prvakinje mednarodne lige WABA v kategoriji U-15.
Članica ekipe ŽKK Cinkarna Celje je tudi naša učenka Lana Humski iz 9. a-razreda.

Lani in njenim soigralkam iskreno čestitamo!

POLETNO POČITNIŠKO VARSTVO

Mestna občina Celje v sodelovanju s I. osnovno šolo Celje ponovno organizira poletno
počitniško varstvo za učence od 1. do 5. razreda vseh celjskih osnovnih šol ter sosednjih občin. Varstvo bo
organizirano vsak dan med 26. junijem in 25. avgustom 2023 med 6.00 in 16.30.
Vse dodatne informacije in cenik si lahko ogledate na spletnih straneh
www.poletnopocitniskovarstvo.si in www.iosce.si/ppv ali pokličete na tel. številko 03 428 51
11.
Prijave zbirajo do petka, 9. junija 2023, preko spletne prijavnice, ki jo najdete na spletni
strani www.iosce.si/ppv.

Dostopnost