Dan slovenskega športa

V petek, 23. 9. 2022, na dan slovenskega športa, so imeli učenci 6. r. športni dan, ki je bil namenjen preverjanju plavanja. V Thermani Laško so lahko ob spremstvu štirih učiteljic uživali v vodnih dogodivščinah, se spuščali po toboganu in ob budnem nadzoru učiteljice športne vzgoje dokazovali svoje znanje plavanja. Domov so se vračali polni lepih vtisov in vidno utrujeni.

                                                                                                                             

Spremljevalne učiteljice:

Danica, Vergilas, Blanka Teran Gobec, Petra Merc in Alja Pilih Žohar

 

Obvestilo o začasni spremembi avtobusnega prevoza

Obveščamo vas, da bo v tem tednu, predvidoma do 30. 9. 2022, zaradi popolne zapore Obrtne ceste začasno spremenjena linija avtobusnega prevoza na tem območju. Učenci, ki vstopajo oz. izstopajo na avtobusni postaji Pavlič, bodo v tem tednu vstopali oz. izstopali na postaji pri Piceriji Limbo.

Ravnateljica:

Helena Verdev

Področno predtekmovanje v nogometu – finale

V sredo, 21. 9. 2022, so učenci naše šole zelo uspešno nastopili v finalu področnega predtekmovanja v nogometu. Najprej so se v polfinalu pomerili z ekipo I. Osnovne šole Celje. Tekma je bila zelo napeta in razburljiva, saj so kljub boljši igri in terenski premoči naših fantov, povedli gostje. Polčas se je končal z rezultatom 0 : 1. V drugem polčasu pa so naši fantje še bolj pritisnili na plin in uspeli preko dvakratnega strelca Miloša Šarića tekmo obrniti v svojo prid. Z rezultatom 2 : 1 so se uvrstili v veliki finale, kjer jih je čakala ekipa II. Osnovne šole Celje. Naši nogometaši so tekmo začeli izjemno. Hitro so prišli do dveh golov prednosti, dvakratni strelec je bil Patrik Plevčak. V drugem polčasu je koncentracija malo padla in gostje so uspeli izid izenačiti na 2 : 2. O zmagovalcu so odločali kazenski streli, kjer so imeli naši učenci malo manj sreče. Tako so osvojili končno drugo mesto in se uvrstili na področno tekmovanje.

Osnovno šolo Ljubečna so zastopali: Lovro Špegel, Patrik Plevčak, Matej Križnik, Stefan Alexander Sanoria Radovanović, Jaka Majcen, Sven Privšek, Galus Kelhar Stepišnik, Miloš Šarić in Žiga Kopitar

Iskrene čestitke!

Oš Ljubečna

Slika 1 of 1

Partizanska bolnica Zima

V četrtek, 15. septembra 2022, je v partizanski bolnici Zima potekala slovesnost v počastitev ljudi, ki so v času vojne vihre kljub vsem nevarnostim nesebično skrbeli za bolne in ranjene. Učenci naše šole so pripravili krajši kulturni program, v katerem so se predstavili člani Mladinskega pevskega zbora pod vodstvom Bernarde Preložnik Kink, mladi glasbeniki Žana Vranc, Neža Janc in Vito Nick Modic, recitatorke Neža Janc, Uma Jevšnik in Julija Ledinek ter povezovalka programa Maša Angelovič. V okviru programa so svoje spomine na partizansko zdravstvo in bolnico Zima z nami podelili gospod Marjan Hrušovar, sin zdravnika Gabrijela Hrušovarja, ki je v bolnici skrbel za ranjence, gospa Sonja Podbregar, ki je kot otrok nekaj časa živela v bolnici Zima, ter gospa Anica Mikuš Kos, predsednica Slovenske filantropije, ki je kot otrok prav tako živela v partizanski bolnici, kjer je bila njena mama bolničarka. Vsi govorniki so poudarili pomen izjemne požrtvovalnosti in dobrote do sočloveka ne glede na čas in obdobje. Zbrane pa so pozdravili tudi podžupan MO Celje, gospod Vladimir Ljubek, ter gospoda Ludvik Stepančič in Jože Žnidar.

Do prizorišča slovesnosti so se učenci devetih razredov v sklopu športnega dne odpravili peš, pridružili pa so se jim tudi nastopajoči. Čeprav smo bili prepričani, da bomo prehiteli slabo vremensko napoved, nas je ob koncu tudi nekoliko namočilo, a smo z dobro voljo premagali tudi to.

Dostopnost