Planinske delavnice

V ponedeljek, 27. 11. 2023, smo popoldan v šoli z najmlajšimi in mlajšimi planinci izvedli planinske delavnice. Otroci so se vključili v delavnico s planinsko vsebino. Spoznali so živali, ki živijo v gorskem svetu in jih risali. Ob gibalnih in družabnih igrah so se razgibali in sprostili.

V ustvarjalnih delavnicah so izdelovali različne izdelke. V šolski jedilnici pa so s pomočjo članic društva Čebelice pekli slastne piškote. Izdelke narejene v delavnicah bomo ponudili na dobrodelni Novoletni tržnici.

Področno tekmovanje v rokometu – finale

V ponedeljek, 27. 11. 2023, so učenci naše šole zelo uspešno nastopili v finalu področnega tekmovanja v rokometu. Najprej so se pomerili z ekipo OŠ Franja Malgaja Šentjur in jo premagali z rezultatom 22 : 3. V drugi tekmi so naši fantje premagali vrstnike s I. Osnovne šole z rezultatom 13 : 10. Učenci so z dvema lepima zmagama dosegli končno prvo mesto in se suvereno uvrstili v četrtfinale državnega tekmovanja.

Osnovno šolo Ljubečna so zastopali: Brin Pungartnik, Nik Topličanec (K), Žiga Kračun, Mai Janc, Ožbej Federnsberg, Tine Jekl, Anej Trnovšek, Jaša Jančič, Urh Kramer in Tim Plevčak.

Iskrene čestitke!

Spletno predavanje za starše Ali naj objavim?

Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si bodo v sredo, 29. novembra 2023, ob 18. uri pripravili spletni seminar za starše z naslovom Ali naj objavim? – Na kaj biti pozoren pri objavljanju o otrocih na internetu.

V enournem spletnem seminarju bo dr. Benjamin Lesjak, sodelavec Safe.si, pravnik in predavatelj na Safe.si predavanjih za starše in učitelje, govoril o problematiki objavljanja fotografij, video posnetkov in drugih informacij o otrocih na internetu, predvsem družbenih omrežjih. Problematiko bo predstavil s pravnega vidika, vidika otroka in vidika starša. Pojasnil bo, kaj je primerno objavljati, kakšne objave lahko otroku škodujejo in na kakšen način ter česa ne smemo objavljati.

Več informacij in povezavo na prijavnico najdete na povezavi: https://safe.si/novice/spletni-seminar-za-starse-o-objavljanju-informacij-o-otrocih-na-internetu

Vabljeni k ogledu!

Mednarodni turnir v kickboxingu

V soboto, 11. 11. 2023, se je v Zagorju odvijal mednarodni turnir v kickboxingu, 37. Slovenija Open, ki ga je obiskalo 71 klubov iz različnih držav, udeležila pa se ga je tudi učenka naše šole, osmošolka Iva Rakanović, članica kluba Hyong. Iva je nastopila v dveh disciplinah in osvojila zlato in srebrno medaljo. 1. mesto je osvojila med starejšimi v kategoriji do 46 kg v borbah point fight, 2. mesto pa med starejšimi v kategoriji do 46 kg v borbah light contact. Za izjemen uspeh ji iskreno čestitamo!

Dostopnost